PROFESIE. Curatatul unei toalete a devenit o meserie pe care o vor practica, de acum inainte, numai persoanele cu studii superioare, care au absolvit "Toilet College" din Singapore.

La Universitatea Politehnica din Singapore a absolvit in acest an prima promotie de studenti, specialisti in toalete. Programul este initiat si finantat de Organizatia Mondiala a Toaletelor, un organism international care se ocupa de imbunatatirea standardelor de igiena in WC-urile din intreaga lume. "Cei care au practicat pana acum aceasta meserie au mai putina morala, mai putine abilitati. Vrem sa-i profesionalizam si sa-i facem sa fie mandri de meseria lor", a declarat Jack Sim, fondatorul colegiului, citat de "ABC News".

Astfel, studentii primei promotii au urmat cursuri, dupa un program asemanator cu cel al unei universitati normale, dar au facut si ore practice de curatare a unei toalete si s-au familiarizat cu ultimele tehnologii in domeniu, inclusiv cele care tin de design de WC si arhitectura unei toalete. Dupa absolvire, ei vor putea castiga lunar peste 1.000 de dolari, adica dublul salariului unui vidanjor fara

Specialistii in toalete sunt mandri de noua lor meserie
diploma. "Toaletele sunt un subiect despre care nu se vorbeste pentru ca dezgusta pe toata lumea", spune Jack Sim, un om de afaceri prosper din Singapore, care este hotarat sa schimbe mentalitatea oamenilor. Potrivit acestuia, cursurile universitatii din Singapore ii vor transforma pe studenti in profesionisti capabili sa se ocupe de orice problema ce ar putea aparea intr-o toaleta: de la schimbatul becurilor, repararea unei conducte sau manuirea substantelor chimice, pana la incercarea de a desfiinta un tabu sanitar intr-o lume in care peste o treime din populatie traieste intr-un habitat fara toalete.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.