O chelnerita care a refuzat o slujba ce presupunea prestarea de "servicii sexuale" intr-un bordel din Berlin ar putea sa nu mai primeasca ajutor de somaj, conform noilor legi aplicate in Germania, incepand cu acest an, relateaza "The Telegraph" preluat de Mediafax. Prostitutia a fost legalizata in Germania in urma cu doi ani, iar patronilor de bordeluri - care trebuie sa achite taxe si asigurari de sanatate - li s-a permis accesul la data de baze oficiala a persoanelor care cauta locuri de munca.

Chelnerita in varsta de 25 de ani - somera cu studii in domeniul tehnologiei informatice - a declarat ca e dispusa sa lucreze noaptea in- tr-un bar. Ea a primit o scrisoare de la centrul pentru fortele de munca in care era informata ca a aparut o persoana interesata, pe care ar trebui sa o contacteze. Cand a sunat la numarul indicat, femeia si-a dat seama ca, de fapt, era vorba despre un bordel.Conform reformelor din Germania, orice femeie cu varsta sub 55 de ani si care nu a lucrat de mai mult de un an poate fi obligata sa accepte un loc de munca disponibil (inclusiv in industria sexului), in caz contrar aceasta riscand sa nu mai beneficieze de ajutorul de somaj.

Luna trecuta, rata somajului in Germania a crescut, pentru a unsprezecea luna consecutiv, numarul celor fara un loc de munca ajungand la 4,5 milioane - cel mai mare numar de someri inregistrat de la reunificarea din 1990. Guvernul intentiona sa faca o distinctie intre bordeluri si alte locuri de munca, insa a renuntat, considerand ca e o operatiune prea dificila. Drept rezultat, centrele pentru forta de munca trebuie sa se ocupe de persoanele care doresc sa angajeze prostituate, asa cum fac si in cazul celor care cauta o asistenta medicala. Centrele care refuza sa anuleze ajutorul de somaj in cazul persoanelor care refuza o slujba pot fi date in judecata de potentialul angajator. "in prezent, nu exista nici o prevedere in legislatie care sa impiedice orientarea femeilor catre industria sexului. Potrivit noilor reglementari, angajarea in industria sexului nu mai e imorala, astfel ca acest gen de locuri de munca nu mai poate fi refuzat fara riscul de a fi afectat ajutorul de somaj", a declarat Merchthild Garweg, avocat din Hamburg specializat in astfel de cazuri.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.