Iluzionistul american David Blaine a fost scos luni seara, la New York, din acvariul in care a stat sapte zile sub apa, relateaza AFP. Din pacate, magicianul nu a reusit sa doboare recordul mondial la tinut respiratia sub apa, fiind scos de urgenta de medici. Starea lui a fost stabilizata cu greu, dupa ce organismul i se adaptase in proportie de 70% la mediul subacvatic.

Inainte de a iesi la suprafata, magicianul a mai ramas sub apa 7 minute si 8 secunde fara sa respire. Totusi, el nu a reusit sa doboare recordul mondial de tinut respiratia, fixat la 8 minute si 58 de secunde. Sleit de forta, cu pielea corpului intrata in descompunere si bratele inerte, americanul de 33 de ani nu a mai reusit sa desfaca cele 50 de kilograme de lanturi de otel, noua lacate si patru perechi de catuse care il retineau la fundul acvariului si a trebuit scos de urgenta din bula sferica de 2,5 m diametru.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.