Portoricanul Emiliano Mercado a devenit, la 113 ani, cel mai batran barbat din lume, cea mai batrana femeie, olandeza Hendrikje Van Andel-Schipper fiind cu un an mai in varsta, potrivit Cartii Guinness a Recordurilor, citata de Mediafax.

Emiliano Mercado s-a nascut pe 21 august 1891. Dupa verificari, Guiness l-a declarat cel mai batran barbat din lume, la varsta de 113 ani si 149 de zile. Mercado traieste in Caraibe, insule care au dat si o campioana a longevitatii, pe Ramona Trinidad Iglesias Jordan, care a murit in mai 2004 la 114 ani si 272 de zile. Emiliano Mercado este si cel mai batran fost soldat in viata. El s-a inrolat in armata americana in 1918 si a ramas pana la sfarsitul razboiului, in luna noiembrie a aceluiasi an. Olandeza Hendrikje Van Andel-Schipper, campioana a longevitatii la femei, s-a nascut pe 29 iunie 1890.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.