O echipa a televiziunii britanice BBC a descoperit in sudul Turciei cinci membri ai unei familii numeroase care nu se pot deplasa decat folosindu-se de toate cele patru membre. Cazul inregistrat in familia kurda a declansat o ampla discutie in lumea stiintifica. Ceea se stie este ca cei cinci sufera de o anomalie genetica si de retard mental. Trei dintre ei se deplaseaza numai in patru labe, cu picioarele intinse, iar ceilalti doi pot sa schiteze cativa pasi normali.

Cei trei frati si doua surori ar putea face lumina intr-o problema la care lumea stiintifica nu a gasit inca un raspuns: de ce stramosii omului au abandonat mersul "in patru labe" in favoarea celui biped. Profesorul de antropologie Nicholas Humphrey, de la London School of Economics, a respins ideea unei gene a mersului in doua picioare. El afirma ca tranzitia de la mersul in patru membre la cel de astazi a fost un proces complex, care a implicat modificari in structura scheletului si a zestrei genetice a omului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.