Profesorul Hirofumi Tachibana, autorul studiului, afirma ca in cursul acestui an vor avea loc teste clinice pe oameni in Statele Unite.

Un studiu efectuat pe soareci de un cercetator de la Universitatea Kyushu din Japonia arata ca medicamentele pentru combaterea functiei erectile impreuna cu un fenol din ceaiul verde sunt eficiente impotriva cancerului.

Desi rezultatele obtinute in urma experimentelor pe soareci sunt bune, specialistii nu recomanda ca oamenii sa incerce sa reproduca experimentul acasa, existand riscul unor potentiale efecte secundare.

In 2004, Tachibana a descoperit ca un tip de catechin din ceaiul verde, cunoscut sub numele de EGCG (epigalocatechina), suprima activitatea celulara canceroasa. Cercetatorul japonez a suspectat ca o enzima din corpul uman, PDE5, slabeste eficacitatea acestui catechin.

Medicamentele care lupta impotriva disfunctiei erectile, printre care si Viagra, blocheaza enzima PDE5. Din acest motiv, Tachibana a injectat acest medicament, alaturi de EGCG, in corpul unui soarece bolnav de cancer de sange. Cercetatorul a descoperit ca celulele canceroase au incetat sa se dezvolte in urma acestui tratament inedit, potrivit descopera.ro.

Cand experimentul a fost repetat pe un soarece in corpul caruia fusese implantatae celule canceroase extrase dintr-o tumoare mamara umana, celulele maligne au disparut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.