Din punct de vedere al evolutiei, femeile se ghideaza dupa marimea taliei atunci cand isi aleg partenerul, conform unui nou studiu.

Pana acum, se credea ca trasaturile masculine precum umerii lati si falca pronuntata atrag cel mai mult femeile, deoarece ar fi indicatoare pentru material genetic de calitate.

Un nou studiu publicat pe 27 noiembrie in revista "Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences" arata ca talia unui barbat este mai importanta pentru femei, decat masculinitatea chipului.

Cercetatorii au aratat poze cu mai multi barbati unui grup de femei care se aflau in cea mai fertila perioada a ciclului menstrual. Acestea au trebuit sa clasifice barbatii in functie de cat de atragatori, masculini si grasi ii percepeau.

Conform rezultatelor, masculinitatea si gradul de atractivitate nu au foarte multe in comun. Mult mai importanta este greutatea.

Barbatii pentru care grasimea reprezenta maxim 12% din greutatea corporala au iesit pe primul loc ca fiind cei mai atragatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.