Coordonatorul studiului, Yun Bai de la Universitatea Mediacala Militara din Chongqing, sustine ca proprietatile ceaiului verde ar avea impact la nivelul mecanismelor celulare din creier. Studiile profesorului Bai s-au concentrat asupra substantei chimice organice EGCG care se gaseste in ceaiul verde.
Aceasta substanta creste productia de celule neuronale progenitoare care, la fel ca celulele stem, se pot adapta in diferite tipuri de celule.
Cercetarea a plecat de la idea conform careia EGCG poate imbunatati functia cognitiva prin stimularea productiei de neuroni, proces cunoscut sub numele de neurogeneza, iar cercetarea s-a focusat asupra hipocampului, partea din creier care proceseaza informatii pe termen scurt si lung.
“Am reusit sa demonstram ca substanta chimica organica EGCG din ceaiul verde creste productia de celule neuronale progenitale. Aceste descoperiri ne-ar putea ajuta in combaterea bolilor degenerative”, a concluzionat Bai, potrivit descopera.ro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Interviu cu Marian Ion, CEO ING Hubs, IT-ist de pe vremea când a apărut...
Sursa: wall-street.ro