Cercetatorii britanici au prea multi bani si prea mult timp liber.

Un studiu de trei ani va fi lansat in curand care sa studieze problema "relationarii sociale" in cadrul cirezilor de vaci. Mai multe vaci de pe o ferma din Cullompton, Devon, au fost echipate cu zgarzi speciale in acest scop.

Zgarzile folosite emit semnale radio pentru a determina cat de departe se afla celelalte animale, cercetatorii sperand astfel sa monitorizeze mai usor interactiunile sociale, relateaza dailymail.co.uk.

"Vrem sa aflam cat de importante sunt structurile de grup in cadrul cirezii. Lucratorii din industria lactatelor au in vedere diferiti factori atunci cand formeaza grupuri de bovine. Speram ca cercetarile noastre vor duce la o organizare mai buna a cirezilor si implicit la imbunatatirea sanatatii si starii mentale a animalelor lor", a declarat liderul proiectului, dr. Darren Croft, de la University din Exeter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.