Cercetatorii au inventat un vaccin care intareste imunitatea corpului fata de efectele nicotinei.

Echipa de cercetatori a fost condusa de Ronald G. Crystal, profesor si director la Weill Cornell Medical College. Vaccinul creat de ei foloseste ficatul pentru a "spala" urmele de nicotina din sange, inainte ca substanta sa ajunga la creier si la inima.

Medicamentul a fost testat pe soareci cu efecte pozitive. Soarecii, ca si oamenii de altfel, simt efectele psihice si fizice ale nicotinei (se calmeaza si isi incetinesc miscarile).

Odata administrat vaccinul, nicotina nu a mai avut nici un efect, scrie medicaldaily.com. Nu este prima data cand se incearca sa se gaseasca un leac pentru dependenta de nicotina. In trecut, anticorpii "livrati" impotriva nicotinei nu rezistau in corp mai mult de cateva saptamani. Acest vaccin permite corpului sa genereze proprii anticorpi.

Deocamdata nu s-au facut teste pe fumatori, insa cercetatorii cred ca vaccinul ii va putea ajuta pe cei care vor neaparat sa se lase de fumat, dar nu au reusit nici macar apeland la guma cu nicotina sau plasturii de acelasi gen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.