O eclipsa totala de Luna a avut loc sambata si a fost vizibila in totalitate in Asia si Australia. Romanii au putut observa doar cea de-a doua jumatate.

Luna a rasarit sambata la ora 16:30 si oamenii au putut vedea cum este scufundata in umbra planetei noastre, scrie Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Potrivit stirileprotv.ro, in China, traditia spune ca, in timpul unui astfel de fenomen, satelitul Pamantului este in pericol sa fie mancat de Cainele Ceresc. Prin urmare, oamenii trebuie sa faca zgomote puternice, ca sa-l sperie si sa lase Luna in pace.

Mai norocosi decat europenii, indienii si chinezii au avut parte de un cer senin, excelent pentru observatiile astronomice. Asa ca s-au adunat cu mic cu mare sa urmareasca dansul Lunii si al Soarelui, de la Hong Kong si Beijing, pana la Calcutta si Mumbai.


Romanii au putut vedea cum Luna a iesit din umbra incepand cu ora 16:57 pana la 18:18 cand a ramas in penumbra, insa putini au fost cei care s-au bucurat de spectacol deoarece in mare parte din tara cerul a fost acoperit de nori.

Geometric vorbind eclipsa s-a terminat la 19:30 cand Luna a iesit complet si din penumbra.

Eclipsa s-a vazut in totalitate din Asia si Australia. Din America de Nord, Europa si Africa s-a vazut pe jumatate (americanii au vazut prima jumatate, noi a doua).

Mai multe detalii despre eclipsa de luna gasesti aici!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.