Ecstasy ar putea fi folosit pentru tratarea leucemiei, potrivit noilor descoperiri publicate in jurnalul Investigational New Drugs.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie sustin ca versiuni usor modificate ale acestui drog ar putea trata leucemia (cancerul de sange) si melanomul (forma avansata a cancerului de piele).

Potrivit Dailymail, acum sase ani, cercetatorii au descoperit ca leucemia - boala care afecteaza leucocitele, globulele albe ale sangelui, poate fi tratata cu ajutorul substantelor psihotrope, precum ecstasy, pilulele de slabit sau antidepresivele.

Echipa de la Universitatea Birmingham a adaptat drogul in asa fel incat sa fie de o suta de ori mai eficient impotriva celulelor canceroase.

"Perspectiva de a lupta impotriva cancerului pornind de la un drog este un pas foarte important pentru medicina", a declarat dr. David Grant, unul dintre coordonatorii studiului.

John Gordon, de la School of Immunology and Infection, spune ca, desi descoperirea este insemnata, specialistii britanici mai au nevoie de multi ani pentru a imbunatatii mecanismul prin care acest tratament pe baza de ecstasy lupta impotriva cancerului, deoarece doza folosita in laborator este fatala si pentru organismul uman, nu doar pentru celulele canceroase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.