Un numar tot mai mare de cupluri ajung in pragul divortului din cauza jocurilor video, femeile sustinand ca sotii lor petrec prea mult timp jucandu-se pe calculator.

15% dintre femeile care au intentat divort spun ca sotii lor pun jocurile pe primul loc iar unele dintre ele dau vina pe jocul World of Warcraft pentru esecul in casnicie, deoarece acest joc le permite utilizatorilor sa isi creeze propriul personaj pentru aventuri mitice. Un alt joc vinovat de divorturi este Call of Duty, in care jucatorii se lupta in diverse zone de razboi, scrie dailymail.co.uk.

Ryan G Van Cleave, un expert in dependenta de jocuri video, a declarat ca multi parteneri nu realizeaza ca jocurile pot crea dependenta.

"Problema cu care sotii se confrunta este ca nu trateaza acest lucru ca pe o dependenta. Cel care se joaca nu alege intre realitatea virtuala si a petrece timp cu familia, ci este constrans sa o faca. Insa cu sprijinul potrivit, un dependent de jocurile video, la fel ca orice tip de dependent, poate depasi problema", spune expertul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.