In perioada Craciunului, tarile din lumea intreaga s-au confruntat cu intamplari mai mult sau mai putin amuzante. Mos Craciun dintr-o localitate chiliana a fost retinut de politie cateva minute pentru tulburarea ordinii publice, organizand o manifestatie solitara la intrarea in comuna. imbracat in costumul traditional de Mos Craciun, Bernardo Cordova a decis sa blocheze circulatia cu ajutorul unei simple panglici adezive, intinsa de la un capat la altul al singurului pod al localitatii Rancagua. in fata catorva automobilisti imobilizati de acest baraj improvizat, "Mos Craciun" purtand traditionala barba alba s-a plans de dezinteresul populatiei fata de un om batran, fara adapost, traind in comuna. "in aceasta perioada a Sarbatorilor de Craciun este de datoria tuturor sa-si ajute aproapele. Dar aici, un om este abandonat milei lui Dumnezeu, fara acoperis, fara hrana si nimeni nu-l ajuta", a explicat Cordova. Magazinele de jucarii din New York au lansat pentru acest Craciun o papusa surprinzatoare cu un aspect foarte familiar pentru fetita care-l primeste. De fapt, papusa este identica destinatarei.

Desi sunt unii care afirma ca reactia micutei in ziua de Craciun, la intalnirea cu propria persoana, dar in miniatura si infasurata in hartie de cadouri, ar putea fi una de profunda teroare, realitatea demonstreaza ca acest original cadou are un succes imens. Secretarul apararii american, Donald Rumsfeld, a facut o vizita-surpriza soldatilor americani de la baza aeriana de la Mossul, unde un atentat-sinucigas s-a soldat marti cu 22 de morti, intre care 14 soldati americani. Zeci de mii de oameni au petrecut ziua de Craciun fara caldura si electricitate, dupa ce un viscol puternic a doborat liniile de tensiune si a spulberat acoperisuri in regiunile din sudul si vestul tarii. Viscolul a provocat moartea a trei persoane pe soselele tarii. Furtuna de zapada a afectat si traficul feroviar, aerian si transportul cu feribotul in Norvegia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.