Frumusetea si inteligenta merg mana in mana, afirma savantii britanici si americani, care au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu recent, potrivit caruia persoanele atragatoare au un coeficient de inteligenta mai mare decat media populatiei.

In opinia autorilor acestui studiu, femeile frumoase si barbatii atragatori nu au doar noroc in viata, ci sunt si mai inteligenti decat media populatiei mondiale, informeaza dailymail.co.uk.

Specialistii din Marea Britanie si din Statele Unite ale Americii au descoperit faptul ca persoanele atragatoare inregistreaza in cadrul testelor de inteligenta scoruri mai mari cu 14 puncte peste medie, scrie MEDIAFAX.

  • Studiul contrazice astfel "mitul" blondelor stupide si al barbatilor sexy care nu prea stralucesc din punct de vedere al inteligentei.

Se pare ca persoanele considerate frumoase atrag parteneri care nu doar ca arata bine la randul lor, ci sunt si inteligenti, afirma cercetatorii de la London School of Economics din Marea Britanie.

Copiii acestor cupluri tind sa mosteneasca ambele calitati, alcatuind astfel o "legatura genetica" intre acestea.

"Frumusetea fizica este puternic asociata cu inteligenta generala, indiferent de clasa sociala, marimea fizica si starea de sanatate a indivizilor. Asocierea dintre atractivitate si inteligenta generala este mai puternica in randul barbatilor decat in randul femeilor",
a declarat Satoshi Kanazawa, coordonatorul studiului.

  • In Marea Britanie, studiul a aratat ca barbatii considerati atragatori au un coeficient de inteligenta cu 13,6 puncte peste medie, iar femeile frumoase au un IQ cu 11,4 puncte peste media nationala.

Studiul cercetatorilor britanici de la London School of Economics a avut la baza un studiu national privind dezvoltarea copilului (National Child Development Study), in cadrul caruia au fost monitorizate 17.419 persoane nascute intr-o anumita saptamana din martie 1958. De-a lungul copilariei si pana la inceputul vietii de adult, aceste persoane au sustinut numeroase teste de inteligenta si au fost totodata atent monitorizate in legatura cu felul in care fizicul lor a evoluat.

Versiunea americana a aceluiasi studiu a avut la baza concluziile formulate in cadrul studiului intitulat National Longitudinal Study of Adolescent Health, la care au participat peste 35.000 de tineri americani.

Citeste si:
Nicolae Ciucă: Aurel Vainer a fost un exemplu de inteligență,...
Nicolae Ciucă: Aurel Vainer a...

Studiul a fost publicat in revista de stiinta Intelligence.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.