Doi americani din Texas au devenit primul cuplu de acelasi sex, care au folosit platforma de mesagerie Skype, pentru a se casatori legal.
Potrivit digitaljournal, Mark Reed-Walkup si Dante Walkip, originari din Dallas, Texas, sunt impreuna de 10 ani si au decis sa se casatoreasca. Singura metoda de a intra in legalitate, era ca relatia lor sa fie oficializata in Washington, DC, deoarece casatoriile intre persoanele de acelasi sex nu sunt practicate ori recunoscute in Texas.

Astfel, cei doi barbati si-au chemat prietenii si familiile la Hotelul W din Dallas, pentru a sarbatori evenimentul, dupa ce un oficial din DC Washington le-a legalizat relatia, cu ajutorul Skype, folosind camere video, relateaza Toronto Star.

Reed-Walkup a declarat ca "nu conteaza daca Texas nu le recunoaste casatoria, din moment ce Canada si multe alte state europene permit acest gen de casatorii". Barbatul a mai adaugat ca optiunea online pe care au utilizat-o ei poate fi utila si pentru oameni care sunt separati de distantele geografice.

"Casatoria ar trebui sa fie pentru toti oamenii, nu doar pentru unii oameni. Speram ca povestea noastra va schimba mintile si inimile americanilor" , a conchis acesta.

Cuplul a depus si o plangere de discriminare impotriva publicatiei The Dallas Morning News care a refuzat sa le publice stirea.

Potrivit Dallas Voice, ziarul ar fi refuzat sa le publice povestea inedita, deoarece in Texas exista o lege clara care precizeaza ca toate stirile si anunturile despre casatoriile homosexuale pot fi publicate doar intr-o rubrica specifica, denumita “Commitments”. Aceasta lege este necesara deoarece relatiile oficiale intre persoane de acelasi sex nu este recunoscute de catre statul american.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.