Slapii nu sunt atat de practici si de sanatosi precum suntem tentati sa credem, avertizeaza expertii de la Society of Chiropodists and Podiatrists, o asociatie a medicilor ortopezi din Marea Britanie. Desi par comozi, papucii cu talpa plata nu au calitatea de a fixa piciorul. Pentru a-i putea mentine in picioare, e nevoie sa inclestam degetele, lucru care exercita o presiune in calcai si in tendoane in timpul mersului. Din acest motiv, durerile de calcai si luxatiile sunt frecvente in randul persoanelor care poarta astfel de papuci.

Femeile care poarta in mod obisnuit incaltaminte cu toc simt aceasta presiune atunci cand incalta o pereche de slapi. "Cei mai periculosi pentru sanatatea piciorului sunt papucii cu banda intre degete, pentru ca fac basici", este de parere Mike O’Neil, ortoped la Princess Margaret Hospital din Windsor si purtator de cuvant al asociatiei. In plus, cei care poarta slapi au toate sansele sa alunece cu ei, avertizeaza ortopezii.

Cu atat mai periculosi sunt daca ii folosim cand conducem masina, pentru ca ei pot sa alunece foarte usor din picioare si pedalele vor scapa. Ei recomanda femeilor sa poarte slapii doar pe plaja, iar in rest sa aleaga o incaltaminte cu mai multa stabilitate, precum pantofii de sport sau papucii cu un toc mic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.