Francezii Marguerite si Andre Debry, in varsta de 100 de ani, respectiv 107, ar putea fi cel mai longeviv cuplu din lume, relateaza cotidianul "Le Parisien" in editia sa de ieri. Cei doi centenari, care locuiesc in orasul francez Argenton-sur-Creuse, s-au intalnit la scurta vreme dupa incheierea Primului Razboi Mondial, sarbatorindu-si ieri cea de-a 81-a aniversare a casatoriei lor, fapt care le confera statutul de cel mai "trainic" cuplu din lume.

Marguerite si Andre, care si-au jurat credinta vesnica pe 12 august 1924, au astazi doi copii, patru nepoti si sase stranepoti, care ii viziteaza regulat la domiciliul lor din Argenton-sur-Creuse, unde locuiesc in continuare sub supravegherea atenta a serviciului de asistenta medicala la domiciliu. Ideea potrivit careia ar forma cel mai longeviv cuplu din lume o face pe Marguerite, inca extrem de energica, sa zambeasca: "este imposibil sa afirmi asa ceva. Cum poate fi verificat acest lucru?". In ceea ce priveste secretele longevitatii, ea este categorica: "iubirea si respectul reciproc, si nu vreun regim alimentar special. Eu de cand ma stiu am mancat tot ce este comestibil".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.