O carte de buzunar lansata in librariile din Germania doreste sa intinda o punte peste prapastia imensa dintre barbati si femei, explicand faptul ca ceea ce spun barbatii nu inseamna neaparat ceea ce gandesc.

Potrivit "Independent Online", reprezentantii editurii germane Langenscheidt, cunoscuta pentru calitatea dictionarelor sale, au declarat ca in urma unor cercetari s-a descoperit ca, intr-o zi normala, barbatii vorbesc de doua ori mai putin decat femeile, fapt pentru care este extrem de necesar ca ei sa fie intelesi cum trebuie.

De pilda, atunci cand cuplurile merg la cumparaturi, iar barbatul spune "Nu ti se potriveste", semnificatia ascunsa a vorbelor sale este de fapt "Prea scumpa". De asemenea, in limba barbatilor, "Cumpar-o pe aceea" se traduce prin "Vreau acasa". Autorii acestui mic ghid si-au exprimat speranta ca el poate rezolva lipsa de comunicare in cuplu. "Statisticile arata ca acesta este unul din cele mai comune motive ale divorturilor in Germania. in ultimii cinci ani, lipsa de comunicare a fost invocata in cazul unui divort mai des decat nepotrivirea de caracter sau alte motive considerate pana acum "clasice". Acum, unul din sase cupluri care ajung la divort dau vina pe lipsa de comunicare intre soti", explica Susanne Frohlich, una din autoarele "dictionarului".

In carte mai sunt publicate si 10 intrebari pe care femeile nu trebuie sa le puna niciodata barbatilor, cum ar fi: "M-ai mai iubi daca as fi grasa si urata?", "De ce ma iubesti?" sau "La ce te gandesti?". in urma cu un an, aceeasi editura a publicat o alta carte, destinata barbatilor curiosi sa afle ce vor sa spuna de fapt femeile. in doar cateva saptamani cartea a devenit un adevarat bestseller in Germania.

Un sondaj realizat dupa cateva luni de la aparitia pe piata a cartii arata ca 67% din barbatii care au citit-o au declarat ca reusesc sa le inteleaga mai bine pe partenerele de viata, certurile provocate de lipsa de comunicare reducandu-se mult.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.