Fotografii ale unei femei-militar israeliene pozand zambitoare alaturi de prizonieri palestinieni cu ochii acoperiti si mainile legate au provocat indignare in Israel, dupa difuzarea lor luni de postul public de televiziune, relateaza AFP.

Tanara, Eden Abargil, a postat aceste fotografii cu detinutii pe care ii pazea pe pagina sa din cadrul retelei de socializare Facebook, postul public israelian de televiziune difuzandu-le, la randul sau, luni seara, transmite MEDIAFAX.

Armata israeliana a denuntat, intr-un comunicat, "comportamentul rusinos al militarului", precizand ca femeia si-a terminat serviciul militar in urma cu un an.

Imaginile sunt reunite sub titlul "Armata, cea mai frumoasa perioada din viata mea". Femeia este fotografiata alaturi de palestinieni cu ochii acoperiti si mainile legate, intr-o baza a armatei.

Directorul Comitetului israelian impotriva torturii, Yishai Menuchim, a criticat, intr-un comunicat, comportamentul militarului, apreciind ca el "ilustreaza o atitudine devenita norma, constand in tratarea palestinienilor ca obiecte si nu ca fiinte umane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.