Avionul Solar Impulse, care functioneaza numai cu energie solara, si-a incheiat joi primul zbor de 26 de ore.
Pilotat de unul dintre constructori, André Borschberg, aparatul a decolat miercuri, la ora locala 6.51 (7,51 ora Romaniei), de la baza militara Payerne, din Elvetia, scrie NewsIn.

Principalul obiectiv era testarea capacitatii aparatului de a zbura atat ziua, cat si noaptea, celulele sale fotovoltaice incarcand cu energie solara bateriile necesare pentru zborul nocturn. Primul zbor de lunga durata (75 de minute) al Solar Impulse a avut loc in 7 aprilie 2010.

Avionul are o anvergura a aripilor de 63,4 metri si are numai 1,6 tone. Aripile sale sunt acoperite cu 12.000 de celule fotovoltaice, care alimenteaza patru motoare electrice.

Potrivit The Telegraph, avionul a fost conceput de Bertrand Piccard si de inginerul André Borschberg, si a fost prezentat pentru prima data publicului la sfarsitul lunii iunie 2009.

Mai multe zboruri fara escala, inclusiv intercontinentale, urmeaza sa aiba loc in 2011. Un tur al lumii va fi organizat ulterior.
Constructorii spera sa poata scadea greutatea bateriilor solare, ceea ce ar permite prezenta a doi piloti la bord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.