Aston Martin-ul lui James Bond, original din 1964 a fost scos la licitatie in Londra si este asteptat sa fie vandut cu peste 5 milioane de dolari, potrivit RM Auctions.

Este prima oara cand piesa de arta de culoare argintie a fost scoasa vanzarii publicului larg, fiind una dintre cele doua Aston Martin DB5, care au aparut pe ecrane alaturi de Sean Connery in "Goldfinger" si "Thunderball", potrivit Luxuo.

Modelul vine cu gadgeturile complete, cum ar fi armele, campul antiglont, tavan detasabil, device de urmarit tinta, geamuri fumurii, etc. Multe dintre componente sunt inca functionabile, in afara de arma.

Aston Martin a inchiriat masina casei de productie EON Productions pentru turnarea a doua filme, si dupa un tur promotional a fost returnata fabricii Lagonda. Apoi Jerry Lee a convins fabrica sa vanda faimoasa masina pentru 12,000 de dolari in 1969, devenind singurul posesor al masinii, in garajul caruia a ra,as in ultimii 40 de ani, fara sa vada prea mult lumina soarelui.

Licitatia va avea avea loc loc in Londra, pe 27 octombrie 2010, iar fondurile obtinute vor fi folosite de catre Lee pentru Fundatia Jerry Lee, care se ocupa indeosebi cu reducerea criminalitatii, eradicarea saraciei si problemelor sociale din America.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.