Un licean in varsta de 18 ani din Merseyside, Marea Britanie, a devenit cel mai tanar patron din lume. Daniel Reilly (foto) spune ca totul a inceput cand a hotarat sa ia lectii de zbor, in urma cu doi ani. Ideea de a infiinta o linie aeriana i s-a parut posibila si a contactat mai multe companii dispuse sa investeasca in firme care se afla la inceput de drum.

"Am inceput sa iau lectii de zbor in urma cu doi ani si am glumit cu un prieten ca as putea sa deschid propria mea linie aeriana, sa-mi cumpar un avion si sa transport oameni", isi incepe povestea extraordinara cel mai tanar patron de linie aeriana din lume. "La inceput a fost o gluma care pe parcurs s-a transformat intr-un lucru serios, perfect realizabil", a- firma Daniel Reilly.

Adolescentul chiar s-a inscris la liceu la un curs de management, centrul de interes fiind bineinteles modalitatea de a pune pe picioare linia aeriana. Pentru documentare a apelat la cateva linii aeriene spre a-i furniza informatii. "Am sunat la cateva companii, am intrebat cum au inceput aceasta afacere si am realizat ca nu este chiar imposibil sa intru in acest sector al afacerilor", explica adolescentul.

Proiectul sau a primit numele Nexus Airline, iar planul de afaceri a fost aratat unui consilier financiar pentru a-l prezenta mai departe celor interesati sa investeasca in asa ceva. Baiatul a reusit sa stranga 72.000 de euro, ceea ce i-a permis sa inchirieze primul aparat de zbor al Nexus Airline, un Boeing 737 de la Futura International Airlines. Primele zboruri se vor face de pe aeroportul din Liverpool si vor avea ca destinatie mai multe zone turistice din Spania, cum ar fi Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote si Fuerteventura.

Biletele vor avea un pret de pornire de 72 de euro dus. Zborul inaugural va avea loc la 1 noiembrie. "Majoritatea colegilor mei termina liceul si merg la universitate in timp ce eu ma voi ocupa de conducerea unei linii aeriene cu zboruri ieftine", a declarat baiatul. "Nu stiu daca voi fi urmatorul Richard Branson (o alta minte stralucita a lumii afacerilor, n.red.) dar, cu siguranta, daca mi se va oferi aceasta sansa, nu voi spune nu", a glumit Daniel.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.