Cercetatorii australieni de la Universitatea Deakin sunt de parere ca au decoperit o metoda de eradicare a obezitatii: abilitatea de a identifica grasimile din alimentele pe care le consumam.
Cercetatorii Russell Keast si Jessica Stewart, impreuna cu o echipa de oameni de stiinta din cadrul Universitatilor Adelaide, CSIRO si Massey din Noua Zeenlanda, au descoperit ca oamenii pot decenta un al saselea gust: grasimea. Potrivit Science Alert, acesti oameni, care isi pot largi aria de perceptie acoperind si gustul "gras", in afara de cele 5 gusturi de baza: dulce, acru, amar, sarat si umami, pot combate mai usor obezitatea.

In plus, avand aceasta capacitate, oamenii au o sensibilitate crescuta fata de alimentele grase si tind sa manance alimente mai sarace in grasimi, fiind mai putin predispusi dobandirii de kilograme in plus. Rezultatea studiului au fost publicate in ultimul numar al Jurnalului Britanic de Nutritie.

Potrivit Food Navigator.com, descoperirea a avut ca punct de pornire studiile americane din domeniu, care au folosit animalele drept modele de a descoperi gustul gras, a declarat dr. Keast, adaugand ca au realizat o procedura de testare a abilitatii omului de a evalua nivelul de acizi grasi intalniti in alimente. Acestia au demonstrat ca oamenii au un prag de identificare a gustului care variaza de la om la om, unii fiind mai "inzestrati" in detectarea gusturilor decat altii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.