Daca pana acum se credea ca pisicile sunt mai inteligente decat cainii, se pare ca si stapanii lor sunt supusi aceleiasi comparatii.
Potrivit unui nou sondaj stiintific care vizeaza analiza posesorilor de animale de companie, exista o probabilitate mai mare ca posesorii de pisici sa fi absolvit o facultate Acelasi studiu arata ca populatia de caini si pisici a Angliei este mai mare de 20 de milioane, cu 50% mai mult decat se credea pana acum.

Potrivit The Telegraph, cercetatorii de la Universitatea Bristol au descoperit ca inteligenta superioara a posesorilor de pisici este datorata petrecerii timpului cu acest animal mai rece si egoist decat un caine. Oamenii mai educati tind sa lucreze mai mult si isi aleg un animal care sa se potrivesca stilului lor de viata. Comparativ cu patrupedele canine, pisicile nu au nevoie sa fie plimbate si se pot descurca si cu minima companie umana.

Dr Jane Murray, membru al organizatiei Feline Epidemiology, a declarat ca in ceea ce priveste venitul nu sunt mari diferente, insa la timpul liber petrecut cu animalul de companie da. "Pisicile cer mai putin timp pe zi decat un caine, de aceea sunt mai populare printre oamenii mai educati, care muncesc mai mult", a explicat Murray.

Potrivit aceluiasi studiu, publicat in ziarul Veterinary Record persoanele care au o diploma sunt de 1.36 ori mai predispuse sa creasca o pisica. In plus, stapanii de pisici sunt de obicei mai in varsta si sunt femei. Atat posesori de caini cat si cei de pisici traiesc de obicei in gospodarii cu gradini, eventual la tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.