Doi romani au conceput un dispozitiv care se monteaza la autoturism pentru a reduce consumul de carburant cu aproximativ 90%. Daca inventia lor ar fi materializata, beneficiarii ar putea circula aproape gratis.
Dispozitivul inventat de Iordan Stavar va fi montat la motorul masinii, va "Dispozitivul scadea consumul cu 90%, va creste performantele motorului cu 20% si va face ca noxele sa fie reduse la maximum euro 7", potrivit declaratiei sale. Daca se va gasi un investitor pentru producerea acestei inventii, dispozitivul ar fi gata in maximum 90 de zile. Acesta poate fi aplicat pe orice tip de masina care functioneaza pe derivate din petrol, adica mai exact benzina sau motorina.

Potrivit Cancan, producerea, omologarea si protectia internationala a prototipului ar costa aproximativ 100.000 euro, iar daca nu va gasi un investitor in Romania, Iordan Stavar va pleca cu tot cu schitele dispozitivului peste hotare, in speranta ca strainii vor fi dispusi sa bage bani in inventia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.