Autoritatile din mai multe state europene acorda din ce in ce mai des amenzi pentru depasirea vitezei in functie de averea soferului, potrivit AP, aceste masuri vizand pedepsirea celor bogati care ignora legile de circulatie.
Asa s-a intamplat si cu un milionar care a fost amendat in noiembrie cu 290.000 de dolari pentru ca a condus cu viteza un Ferrari in Elvetia, potrivit Euractiv.

AP precizeaza ca Germania, Franta, Austria si tarile nordice dau si ele amenzi in functie de averea contravenientului. In Germania, de exemplu, amenda maxima poate atinge si 16 milioane de dolari, comparativ cu un milion de dolari in Elvetia. In acelasi timp, Finlanda este singura tara in care se acorda in mod constant amenzi ridicate pentru vitezomani. Recordul pare sa fie detinut de un sofer care in 2004 a primit o amenda de 190.000 de dolari pentru depasirea vitezei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.