Un designer chinez a realizat un model conceptual de telefon mobil ecologic pentru Nokia, care foloseste o tehnologie pe baza de apa cu zahar pentru baterii, in loc de acumulatorii cu litiu, scumpi si toxici.
"Acest concept de telefon foloseste o baterie biodegradabila in locul celei traditionale. Aceasta genereaza electricitate din carbohidrati, altfel spus din zahar, si foloseste enzimele drept catalizator. Pentru asta este suficienta o bautura racoritoare dulce, cum ar fi Cola. La o singura reincarcare, aceste baterii sunt de patru ori mai durabile decat cele traditionale si mai sunt si complet biodegradabile. Oricum, ofera o cu totul alta perspectiva asupra bateriilor biodegradabile, dar si asupra ceaiului de la ora 5", spune designerul Daiziz Heng, care mai are si alte proiecte ecologice, cum ar fi pachetele de tigari umplute cu morcovi sau blistere care contin fructe de padure, in loc de guma de mestecat.

Bateriile pe baza de zahar au fost realizate initial in urma cu trei ani, iar testele au dovedit ca sunt de patru ori mai eficiente decat cele pe litiu, relateaza NewsIn. In plus, sunt biodegradabile si pot fi reincarcate cu orice fel de sursa lichida dulce. Laptopurile, telefoanele mobile si dispozitivele audio portabile ar putea cu usurinta sa foloseasca acest tip de baterii, care nu au dimensiuni mari, potrivit proiectului publicat pe www.daizizheng.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.