Chiar daca nu este cea mai romantica teorie, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca, sarutul a fost dezvoltat ca o modalitate de a raspandi germenii, ajutandu-i pe oameni sa devina imuni la unele boli.
Cercetatorii cred ca sarutul permite unui microb denumit Cytomegalovirus, care este periculos in timpul sarcinii, sa treaca de la barbat la femeie, permitandu-i organismului acesteia sa-si construiasca imunitate.

Microbul se gaseste in saliva si in mod normal nu face probleme purtatorului, insa poate fi periculos pentru femeile insarcinate. In plus acesta poate omori copilul inca nenascut sau acesta se poate naste cu malformatii.

Potrivit studiilor initiate de Dr Colin Hendrie de la Universitatea Leeds si publicate in jurnalul Medical Hypotheses, daca o femeie ia aceasta bacterie prin sarut de la aceeasi persoana timp de 6 luni, isi asigura cea mai buna protectie, organismul sau devenind imun la ea. Astfel, potrivit The Telegraph, cu cat relatia progreseaza si saruturile devin mai pasionale, imunitatea creste si femeia nu se mai imbolnaveste, implicit bebelusul este protejat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.