Steven Chu a propus o idee eco de milioane, ce are potentialul de a salva omenirea de la incalzirea globala: vopsirea fiecarui acoperis din lume in alb!
Steven Chu, seful Departamentului Energetic din SUA, sustine ca vopsirea tutoror acoperisurilor plate in alb va reflecta o mare parte din caldura Soarelui inapoi in spatiu si va reduce consumul electric pentru aerul conditionat cu pana la 15%. In plus, conform BusinessInsider.com, aceasta actiune ar crea mii de locuri de munca, o oportunitate perfecta in vremurile unei crize economice mondiale.

Cu toate ca aceasta idee simpla ar putea proteja planeta in viitor, Steven Chu a declarat ca presedintele american Barack Obama nu are planificata nicio forma de geo-inginerie in prezent, referindu-se inclusiv la metode artificiale de a modifica climatul, precum lansarea unor particule cu efect de reflectie in atmosfera.


Despre autor:

Kudika

Citeste articolul integral in Kudika

Sursa: Kudika


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.