Incredibil 8 Mai 2009 02:14
De cand li s-a nascut copilul, parintii sai, precum si cea mai mare parte a locuitorilor din Are, localitatea din nordul Suediei in care traieste cuplul, l-au strigat pe micut cu numele "Q".


Cum insa autoritatile suedeze nu au vrut sa inregistreze acest nume in mod legal, parintii lui Q au adus problema in fata Curtii Supreme a Suediei. La inceputul secolului 20, Suedia a introdus legi care reglementeaza folosirea numelor, deoarece existau temeri ca persoane necinstite si-ar fi putut lua numele unor oameni celebri in scopuri dubioase, relateaza "The Telegraph".

Legea suedeza prevede deasemenea ca autoritatile pot intrezice inregistarea unui nume care, mai tarziu, i-ar putea crea copilului probleme in viata. Suspectati ca doresc sa dea numele Q fiului lor in amintirea personajului din filmele cu James Bond, parintii au negat acest lucru si s-au aratat dispusi sa ajunga la un mic compromis, acceptand ca micutul sa fie trecut in acte sub numele de "Q: u".


Despre autor:

Ziarul Financiar

Sursa: Ziarul Financiar


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.