Incredibil 5 Mai 2009 01:02
Asociatia Umanista Romana a prezentat imagini cu celebra stramoasa a oamenilor, incercand sa atraga atentia asupra faptului ca evolutionismul e persecutat in manualele scolare din Romania.
Intr-un mic cort din fata Muzeului Antipa, vizavi de Guvernul Romaniei, Asociatia Umanista Romana a expus ieri imagini cu Lucy, considerata prima stramoasa cu mers biped a omului, reconstituite pe baza unei gramajoare de oase vechi de peste 3 milioane de ani. Imaginile, nud fireste, o aratau pe micuta Lucy cu zambetul pe buzele-i de primata, de mana cu partenerul sau ceva mai inalt. Folosindu-se de cei doi stramosi imblaniti, cei de la Asociatia Umanista Romana spera ca vor convinge autoritatile romane sa reintroduca teoria evolutiei in programa de liceu si sa nu mai permita predarea la orele de stiinte a unor materiale creationiste, care promoveaza o viziune religioasa asupra originii lumii si a vietii.
„Pentru ca in Romania exista o politica impotriva dreptului la cunoastere al elevilor prin excluderea evolutionismului din manuale, noi ne-am gandit sa le prezentam acestora o alternativa.

Asa ca, fiind si Anul Darwin, organizam pe aceasta tema un concurs, adresat tinerilor pana in 24 de ani, pe site-ul evolutionism.ro, care se va incheia pe 10 mai. Vom desemna sase castigatori, care vor primi cate o excursie la Londra, unde vor participa la o serie de conferinte si dezbateri despre evolutionism", spune presedintele asociatiei, Remus Cernea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.