Incredibil 4 Mai 2009 01:55
Elise, o fetita din Marea Britanie, in varsta de doi ani, poseda un impresionant coeficient de inteligenta (IQ) de 156 si poate sa enumere 35 de capitale ale lumii, sa spuna alfabetul si sa isi pronunte numele pe litere, informeaza presa britanica monitorizata de Mediafax.
Elise Tan Roberts, care locuieste in partea de nord a Londrei, poate sa citeasca cuvintele "mama" si "tata" si sa recunoasca cele tripuri de triunghiuri. Extraordinara ei inteligenta a facut-o sa devina cea mai tanara membra a institutului britanic Mensa, o organizatie internationala a oamenilor supradotati, ai carui membri obtin rezultate superioare la testele de inteligenta, comparativ cu 98% din populatia lumii.

"Este un copil exceptional", a declarat John Stevenage, directorul general al organizatiei Mensa.

Psihologul pentru copii Joan Freeman a folosit un test special pentru a determina coeficientul de inteligenta al micutei Elise si a descoperit ca aceasta se situeaza in exclusivistul club al celor mai inteligenti copii din Marea Britanie, alcatuit din doar 0,2% din totalul copiilor din Regatul Unit.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.