Cercetatorii au inceput sa gaseasca partile bune ale stresului, sustinand ca te poate face sa traiesti mai mult si sfatuindu-i pe oameni sa nu se fereasca de lucrurile care le complica viata.
Grija pentru ziua de maine nu te baga in spital, spun din ce in ce mai multi medici, iar un stres pe termen scurt se poate dovedi sanatate curata: incetineste procesul de imbatranire, face minuni pentru sistemul imunitar si e eficient impotriva artritei si bolii Alzheimer, sustine dr. Mario Kyriazis, presedintele Societatii Britanice pentru Longevitate, citat de “The Independent”: “Avem tendinta sa dam vina pe stres pentru orice, de la epuizare pana la stari proaste si boli de inima. Departe de a fi nesanatos, stresul este vital pentru supravietuire. Ii sfatuiesc pe oameni sa caute stresul, pentru ca te poate face sa traiesti mai mult. Oamenii care au vieti monotone, necomplicate si care nu le pun probleme tind sa fie loviti mai rau de problemele de sanatate”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.