Lana oilor australiene care asculta muzica de opera si cantecele lui Andrea Bocelli a batut un nou record in materie de pret, afirma proprietarii acestor animale, citati de Reuters. Ovinele beneficiaza, de asemenea, de un regim nutritional special si sunt tinute cea mai mare parte a timpului in interior in grupuri reduse ca numar.

Un balot de 91 de kilograme de lana fina a fost vanduta designerului italian Loro Piana pentru suma de 227.500 de dolari australieni (132.000 euro), din care pot fi confectionate circa 50 de costume ce vor fi vandute cu aproape 15.000 de dolari australieni (8700 euro) bucata. Este vorba despre cea mai fina lana produsa vreodata, crede Barry Walker, unul dintre cei cinci fermieri asociati in cadrul Highlander Partnership, din Snowy Mountains, New South Wales. Lana are o grosime de 11,8 microni la teste optice si 11,9 microni la teste cu laser, in timp ce lana merinos australiana atinge in general intre 20 pana la 21 de microni. La 2500 de dolari australieni (1451 euro) kilogramul, lana oilor amatoare de opera, tunse o data pe an, depaseste de circa 345 de ori pretul normal de pe piata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.