Un dispozitiv revolutionar inventat in Africa de Sud de o femeie ar putea elimina infractiunea de viol din orice cod penal. Aparatul este inzestrat cu niste dinti care efectiv "musca" penisul violatorului. indepartarea lui nu se poate face decat prin mijloace chirurgicale, dand posibilitatea medicilor sa anunte politia. Inventatoarea dispozitivului antiviol, Sonete Ehlers, a afirmat citata de cotidianul sud-african "The Cape Times" ca femeile "trebuie sa faca ceva pentru a se proteja.

Chiar daca nu vom putea impiedica un viol, cel putin putem sa contribuim la identificarea atacatorului si la asigurarea condamnarii lui". Dispozitivul se introduce in vagin exact ca un absorbant si este inzestrat cu dinti care "musca" penisul violatorului. Conform declaratiilor lui Sonete Ehlers, la crearea aparatului au contribuit ingineri, ginecologi, psihologi si urologi. "Trei ani s-a lucrat la crearea sa, iar acum este complet sigur si poate fi fabricat in serie si distribuit", a explicat inventatoarea. in cazul unui viol, dispozitivul se strange pe penis si se ataseaza de piele printr-o multime de dinti microscopici.

Cand atacatorul vrea sa fuga isi va da seama ca aparatul nu-i permite sa plece fara sa se raneasca grav. Pentru a elibera penisul este nevoie de interventie chirurgicala. De asemenea, riscurile unei sarcini nedorite si infectarii cu virusul HIV sau cu alte boli cu transmitere sexuala este foarte mult diminuat pentru ca sperma ramane in aparat. Pentru indepartarea lui doctorii vor trebui sa-l anestezieze pe violator. "Iar daca nu va fi indepartat, respectivul nu va putea sa urineze", a adaugat Sonete Ehlers citata de "The Cape Times".

Statisticile arata ca anul trecut in Africa de Sud s-au comis 52.733 de violuri. "Nu stii niciodata cand poti fi atacata de un violator. Purtarea dispozitivului ar trebui sa devina o obisnuinta exact ca spalatul pe dinti", a spus inventatoarea. si organizatiile de aparare a drepturilor barbatilor au primit bine vestea. "Am sa le spun fiicelor mele si sotiei sa poarte acest dispozitiv", a declarat Mbuyiselo Botha, directorul organizatiei "Forumul Barbatilor".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.