Un joc online da oricui sansa de a se transforma in Chesley Sullenberger, pilotul care a salvat 155 de pasageri aterizand fortat pe raul Hudson. Utilizatorii cred insa ca jocul e “jignitor”, “jalnic” sau “plictisitor”. Internautii se pot juca de-a pilotul erou de pe Hudson
Asta nu i-a impiedicat insa pe internauti sa il joace saptamana trecuta de 1,5 milioane de ori. Ca sa asezi in siguranta pe apa avionul care se prabuseste de la 1.500 de metri nu ai nevoie decat de sagetile stanga si dreapta. Esecul butonarii inseamna moartea pasagerilor virtuali, iar avionul se scufunda rapid in rau. “Hero on the Hudson”, care incepe cu un avertisment menit sa te puna in stare eroica - “Soarta pasagerilor este in mainile tale!”, a fost conceput, conform site-ului CNBC, de niste creatori de jocuri ucraineni. “Evenimentul de la Hudson a fost socant pentru intreaga lume, dar socant in sens pozitiv.

Am urmarit un miracol, in care fiecare circumstanta s-a potrivit cu o alta atat de bine, iar deasupra tuturor s-a aflat maiestria pilotului Chesley Sullenberger. Astfel ca am facut un joc care sa le reaminteasca oamenilor de acest eveniment miraculos”, spune Andriy Sharanevych, presedintele Orb Games Ltd., compania din Kiev care a creat jocul.

Unii insa considera ca este o cruzime sa te joci astfel pe net cu viata oamenilor, altii spun ca “Hero on the Hudson” e “plictisitor si primitiv”, iar animatia, “jalnica”. Una peste alta, 75% dintre cei peste 3.000 de votanti de pe un site pe care te poti juca de-a pilotul erou s-au declarat dezamagiti de ceea ce vad.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.