Doamna Chatterley banuia ceva cand i-a luat amant gradinar: cercetatori de la Universitatea de medicina din Viena au descoperit ca o jumatate de ora de munca in gradina poate reduce cu aproape 40 la suta pericolul impotentei din cauza absentei sau insuficientei erectiei.

Gradinarii nu sunt, totusi, avantajati - acelasi studiu arata ca foloase asemanatoare pot trage si barbatii care practica cu moderatie alte forme de exercitiu fizic - de exemplu dansul, ciclismul sau jogging-ul.

Barbatii care lucreaza in gradina, zi de zi, peste cele 30 de minute mentionate, pot reduce la jumatate riscul de a da gres in patul conjugal.

3 din 10 cazuri de disfunctie erectila au drept cauza factori psihologici ca depresia sau stresul de la servici, dar in restul cazurilor exista cauze fiziologice - diabet sau hipertensiune arteriala.

Se stia deja ca un stil de viata sanatos combate impotenta, dar pana acum nu se stia cam de cat exercitiu fizic este nevoie. Studiul cercetatorilor vienezi, publicat in revista de specialitate European Urology, dovedeste ca pentru a beneficia de acest efect barbatii nu trebuie sa petreaca ore intregi la aparatele din salile de fitness.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.