Un jurnal vechi de 300 de ani al unui temerar explorator britanic, care l-a salvat pe adevaratul Robinson Crusoe si i-a invins pe piratii din Caraibe, a fost descoperit recent.
Jurnalul extrem de valoros relateaza despre voiajul in jurul lumii, de trei ani, al capitanului Woodes Rogers. In timpul calatoriei, capitanul, prieten al scriitorului Daniel Defoe, a poposit la un moment dat pe o insula izolata din Pacific. Aici l-a gasit pe Alexander Selkirk, naufragiatul ce a inspirat persona­jul Robinson Crusoe. In jurnal, Rogers nota: "Arata ca un salbatic si purta piele de animale. Barba­tul mai avea cu el haine, lenjerie, pudre, gloante si tutun, o toporis­ca, un cutit, un ibric, Biblia si alte cateva carti".
Capitanul, care a parasit Marea Britanie in 1708, a fost insarcinat cu nimicirea piratilor ce atacau vasele comerciantilor britanici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.