Britanicul Gary Slapper, profesor de drept, a realizat recent un clasament al celor mai stranii procese si initative legislative din 2008. Interesantul top a fost publicat de varianta online a cotidianului britanic The Times.

Liderul clasamentului, un proces din Noua Zeelanda pentru stabilirea custodiei unei fetite de noua ani, a atras atentia intregii lumi datorita numelui extrem de straniu al copilului, "Tatula face hula din Hawaii". Judecatorul a decis ca prenumele este o forma de abuz si a ordonat ca fetita sa fie data in grija statului. Nu este pentru prima oara cand sunt folosite nume ciudate in Noua Zeelanda. Conform aceluiasi judecator, el a mai intalnit gemeni botezati "Benson" si "Hedges" (marca de tigari din Marea Britanie) sau "Peste" si "Cartofi prajiti" (Fish and Chips - mancare tip fast-food).

O femeie din Londra a scapat de o amenda rutiera cu o scuza incredibila. Britanica (foto 1), o dansatoare din buric, isi parcase autoturismul intr-o zona in care acest lucru era interzis. Soferita a parasit apoi autovehiculul cu motorul pornit si s-a dus la clubul in care lucra. Revoltata ca gestul sau a fost sanctionat cu amenda, ea a depus o contestatie explicand ca a fost obligata sa lase motorul pornit pentru serpii folositi in timpul dansului si pe care ii lasase in masina. Motorul pornit pastreaza in habitaclu o temperatura ridicata pentru reptile, astfel incat acestea sa nu adoarma in timpul dansului. Amenda a fost in final anulata.

Rezidentii din Riviera Beach, Florida, deranjati de tinerii carora li se vedea lenjeria intima, au promulgat, in luna martie, legea "pantalonilor largi". O prima incalcare a acesteia era sanctionata cu o amenda de 150 de dolari, iar a doua abatere cu 300 de dolari. Din cauza acestei legi absurde, un adolescent a fost arestat pe motiv ca purta pantaloni ce ii atarnau 14-15 centimetri sub talie. Insa, tanarul a scapat de acuzatie, dupa ce un judecator a decis ca legea nu era cons­titutionala.

La o judecatorie din Macedonia s-a aflat pe rol un proces in care acuzatul era.... un urs maro (foto 2). Zoran Kiseloski, apicultor de meserie, incercase de nenumarate ori sa opreasca ursul sa se apropie de stupii sai, insa, fara prea mare succes. Kiseloski a inundat locul cu lumina si a pus muzica in speranta ca ursul se va da batut. In final, Kiseloski a intentat un proces impotriva acestuia si, culmea, a castigat. Cum animalul nu avea un proprietar legal, judecatorul a ordonat statului sa-i plateasca o compensatie de 2000 de euro apicultorului terorizat de urs.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.