Parinti!! Copiii vostri au ajuns la perioada in care nu mai cred in alianta lui Mos Craciun cu Mafia Elfiliana, in vechea poveste cu renii, sania si hornul casei? Ei bine, v-am pregatit cateva explicatii science-fiction, mai adecvate generatiei actuale, pe care sa le serviti picilor atunci cand va vor pune la colt cu intrebari iscoditoare!
Atentie: Mos Craciun nu lucreaza pentru Coca-Cola !

E preferabil sa pastram inca vie intreaga poveste cu locuitul la Polul Nord si armata de elfi care il ajuta la impachetat cadouri. Povestea asta o sa ramana cool in mintea copiilor, orice ar fi. Problema este ca datorita propagandei media, Mos Craciun a ramas in mintea copiilor ca un batranel angajat al companiei Coca Cola. Dar este destul de fals. Imaginea moderna a lui Mos Craciun nu a fost creata de Coca-Cola. Incepand cu 1930, cand Haddon Sundblom a realizat imaginea universala a acelui Mos Craciun rotunjior, cu barba si mustati brumate, imbracat in costumu alb-rosu, Coca Cola a profitat de uriasa oportunitate, iar de sarbatori practic l-a adoptat pe Santa Claus in Coca-Cola’s Land, potrivit Io9.com.


Ei bine treaba cu fabrica de jucarii, in care Mosul si ucenicii sai muncesc asiduu timp de un an pentru ca toate cadourile sa fie gata pana in Ajun, o mai inghit micutii din ziua de azi, dar impartirea cadourilor copiilor de pe tot Globul, deja devine cusuta cu ata alba, chiar si pentru tanci. Pentru a-i convinge pe tinerii MithBusters, le propunem parintilor 5 variante mai aproape de realitatile vremurilor noastre.

1. Mos Craciun se teleporteaza

Traim intr-o lume in care japonezii, micutele genii ale gadgeturilor prevad harduri care vor teleporta oamenii peste barierele de timp si de spatiu. Ei bine, ce ar fi asa de neobisnuit se le spunem copiilor ca Rudolph cel cu Nasul Rosu - renul favorit al lui Mos Craciun nu este un magic ren zburator, ci are superputeri care il ajuta sa se teleporteze?

Desi suna si mai tras de par decat varianta traditionala, ar merita sa incercati sa le ziceti ca doar scuturand putin din nasul rosu, Rudolf se poate teleporta oriunde in spatiu si pe Mos Craciun cu tot cu darurile sale. Dintr-odata renul lui Mos Craciun devine corespondentul lui X-Men in regnul animal, iar toata magia desenelor animate din diminetile de Craciun, in fata Cartoonet Work –ului s-ar risipi.


2. Mos Craciun este clonat
Si daca in loc de un singur Mos Craciun universal exista mai multi care arata la fel ca cel real? Asta ar explica usor cum cadourile sunt plasate in fiecare coltisor al lumii intr-o singura noapte si in acelasi timp ar patra secretul lui Mos Craciun, si ca bonus le-ar da copiilor inca un subiect de studiu in tainele cercetarilor in genetica si i-ar face sa se intrebe cine a fost oaia aceea Dolly?

3. Mos Craciun are puteri supranaturale

Mai exact are super-viteza. Partea cu supereroul copiilor a facut mereu parte din mitul MosCraciunilor, cum altel ar fi putut el sa fac ocolul pamantului intr-o singura noapte? Dar intr-o era in care cultura populara este bantuita de supereroi cu superputeri si Will Smith mai are inca voie sa mearga pe strada dupa ce a dezvaluit din secretele extraterestrilor, ai putea usor sa-i minti ca Mos Craciun este taticul , fie ! strabunicul supereroilor din zilele noastre. Si pun pariu ca, daca Mos Craciun ar face putin fitnnes si si-ar aranja putin barba si favoritii, ar fi un veritabil SpiderMan. Ah! si poate ar trebui sa-si schimbe si pelerina, ponosita de la drumul cu hartoape dintre meridianele Globului.


4. Mos Craciun calatoreste cu Masina Timpului
Dar daca elfii, in timpul liber ramas dupa confectionarea cadourilor s-au apucat sa faureasca o masina a timpului, un dispozitiv-catapulta care sa-i duca la fiecare adresa de pe uriasa lista de copii cuminti. Dar cine ne asigura ,defapt, ca toata faza cu armata de elfi spartani nu e defapt o falsa strategie de PR, care sa acopera tehnologiile avansate pe care le construiesc in atelierele sale din Rovaniemi, orasul lui Mos Craciun. Daca micutii vrajitori din Laboratoarele-Mos-Craciunesti ar crea o masina a timpului, asa si-ar justifica viteza cu care se deplaseaza si opereaza in noaptea de Craciun, dar si-ar motiva si actiunile desfasurate in timpul liber. Si sa nu ne vanda noua gogosi, ca citesc scrisorile primite mai devreme de la copii. Deci ce-ar fi sa le mai zicem copiilor ca Mosul, cu masina tipului se va intoarce in timp si va sti cine a spart fereastra aia, de care ei nu stiu nimic.

5. Nano Mos Craciunul mileniului 3

Dar intrebarea cea mai incuietoare este cum stie Mosul exact ce vrea fiecare copil in parte? Traditionalistii zic ca mosul colecteaza informatiile de pe toate canalele posibile (scrisori, mailuri, poze, vederi, telefoane, videoconferinte, ravase trimise pe Marea Baltica, etc.), insa cei mai moderni, noua generatie care a creeat robotii humanoizi, pentru a-si asigura urmasi, cred ca este mai degraba vorba despre o nanotehnologie care reuseste sa se reconfigureze chiar in visul fiecarui copil. Mai precis, un micut dispozitiv care ia forma cadoului cerut de fiacare pusti, care odata deschis, nu se mai intoarce la forma initiala. Daca va intreabati cumva totusi, de unde stie masinaria despre visului lui, atunci sa-i spuneti ca asta e sigur magie!

In fond si la urma urmei, batranul Mos Craciun mai pastreaza si pentru el unele secrete. Ni le mai spune doar pe cele care ne fac diminetile de Craciun in jurul bradului mai fericite!


P.S.: Nu uitati sa-i scrieti Mosului cat mai aveti timp !

Santa Claus Park
Arctic Circle
999 Finland
Europe

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.