Pe langa energia pe care barbatii o consuma pentru a-si gasi jumatatea, ei cheltuiesc si toti banii pentru a atrage sexul frumos.

Cei mai risipitori barbati din istorie au fost cei care au avut in trecut cel mai mare numar de partenere si care totodata si-au manifestat dorinta de a avea cat mai multe in viitor, releva un nou studiu publicat in Evolutionary Psychology, citat de revista Science Daily si ziare.com.

"Agatarea femeilor este ceea ce barbatii au facut mii de ani", a declarat conducatorul studiului Daniel Kruger, un psiholog de la Universitatea din Michigan. Insa modul de a ademeni potentialele partenere a evoluat. "In vremurile preistorice, barbatii erau apreciati daca erau buni furnizori", a spus Kruger. "Acum avem aceasta noua cultura a consumului, asa ca ne aratam potentialul prin bunurile pe care le cumparam, mai degraba decat prin a fi un bun vanator sau prin a oferi protectie".

Kruger a folosit date colectate prin telefon de la 100 de barbati si 309 femei, cu o medie a varstei de 34 de ani. Participantii au trebuit sa dea punctaje in functie de cat de mult erau de acord cu trei afirmatii legate de obiceiurile lor financiare, precum "Intotdeauna cheltuiesc in limitele veniturilor mele" si "In fiecare luna pun deoparte cel putin 10%". O persoana care era de acord intr-o mare masura cu afirmatiile era considerata conservatoare in chestiunile financiare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.