O femeie in varsta de 40 de ani, mama a 5 copii, a murit in urma unor eforturi disperate de a slabi, la doar trei saptamani dupa inceperea unui regim controversat, bazat pe consumul de lichide, relateaza DailyMail

Jacqueline Henson din Yorkshire cantarea 64 de kilograme si era hotorata sa scape de kilogramele in plus, mai exact, planuia sa piarda patru kilograme in doar o saptamana.

Aceasta urma o dieta LighterLife

Sotul acesteia, de asemenea in varsta de 40 ani, a declarat pentru autoritati ca inainte de fatalul accident Jacqueline bause patru litri de apa in doar doua ore.

“A venit acasa seara si a baut doua sticle mari de apa, continuand sa bea si mai tarziu, in fata televizorului. La scurt timp a acuzat dureri de stomac si de cap”, a declarat acesta.

Femeia a fost gasita prabusita in baie, in stare de incostienta, de catre fiica lor in varsta de 18 ani.

Incercarile echipei de salvare de a o resuscita au esuat, astfel ca a fost declarata moarta.

O ancheta asupra mortii acesteia releva faptul ca dieta cu pricina este indrepatata catre persoane cu o greutate mult mai mare decat a victimei, dar si ca regimul implica consumul de patru lipi de apa pe parcursul unei zile intregi, si nu deodata.

Planul radical al LighterLife's sfatuieste sa se consume doar 500 de calorii pe zi, timp de 12 saptamani, un sfert din cantitatea normala de calorii pe care o femeie trebuie sa o acumuleze.

Devastat, sotul victimei povesteste ca Jacquline isi dorea foarte tare sa slabeasca si cu cat consuma mai multa apa, cu atat slabea mai mult.

Chestionati cu privire la potentiale riscuri ale dietei, purtatori de cuvant ai companiei LighterLife au declarat faptul ca dieta se bazeaza pe consumul a patru litri de apa zilnic, treptat, in cantitati mici, obiectivul acesteia fiind pierderea in greutate pe o perioada de 14 saptamani.

“Am informat si incurajat publicul sa urmeze dieta in mod corect si vom continua sa facem acest lucru”. Au declarat reprezentantii companiei.

In urma unui control de rutina, femeia primise unda verde din partea medicului de familie pentru a urma cura.

In timp ce rudele sunt convinse de faptul ca ea ar fi trait daca nu ar fi urmat dieta, compania declara ca programul indica cu strictete regulile si pun evenimentul pe seama unui accident tragic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.