I se spune "Omul Ghetii". In Cartea Recordurilor figureaza, insa, cu numele sau real, Wim Hof. Curajul nebunesc de a sta mai bine de o ora intr-un bazin, inconjurat de kilograme de gheata, a facut senzatie in mai toate colturile lumii.

Acelasi barbat care a urcat pe Everest in pantaloni scurti, fara sa aiba vreo problema cu temperaturile extrem de scazute, vrea sa isi doboare propriul record de rezistenta in conditii extreme. Are 48 de ani si marturiseste cu seninatate ca, de douazeci de ani incoace, in fiecare iarna, isi supune organismul la tot felul de teste, pentru a vedea cat rezista.

Odata decembrie instalat, "The Ice Man" ("Omul Ghetii"-n.r.) a considerat ca e timpul sa puna la cale o noua isprava prin care sa se convinga ca are un corp puternic. Ca atare, s-a decis sa isi doboare propriul record, acela de a sta intr-un bazin de sticla, plin cu gheata, la o temperatura mai mica de -20 de grade.

Intentioneaza sa stea in aceste conditii cel putin o ora si 45 de minute. In cadrul performantei precedente, "Omul Ghetii" a stat captiv in marea de gheata o ora si 12 minute. Marea incercare va avea loc pe 20 decembrie. Hoff va merge in Germania, unde intentioneaza sa isi imtreaca recordul personal pe care l-a stabilit in New York , la inceputul acestui an.

Wim Hof povesteste jurnalistilor de la "the Telegraph" ca si-a descoperit capacitatile extreme in urma cu mai bine de doua decenii, pe cand se afla, iarna, intr-un parc din Olanda, tara sa natala. "Ma plimbam cu cineva prin parc si am vazut apa ingheatata. M-am gandit la ce s-ar putea intampla daca m-as duce acolo. Am fost cu adevarat atras. Am intrat si mi-am scos hainele. Am stat 30 de secunde, dar cand am iesit am avut o senzatie minunata. De atunci, fac asta in fiecare zi", marturiseste temerarul olandez, care nu a avut nici un simptom de hipotermie, sau un semn ca trupul sau ar fi fost afectat de temperatura extrem de scazuta a apei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.