Un chirurg britanic a reusit sa ii salveze viata unui tanar din Congo-Africa, cu ajutorul instructiunilor primite pe telefonul mobil, de la un medic specializat in astfel de operatii, informeaza CNN.
Singura varianta prin care chirurgul David Nott putea sa ii salveze viata tanarului congolez era aceea de a efectua o procedura dificila. Chirurgul si-a dat seama ca adolescentul African, care avea bratul smuls si o cangrena urata, nu ar putea supravietui decat daca se va incumeta sa faca aceasta operatie.

David, voluntar al Asociatiei Medici Fara Frontiere, nu a mai efectuat niciodata o astfel de operatie, iar in momentul in care a stabilit diagnosticul, a stiut atunci ca singura lui sansa este aceea de a-l contacta pe profesorul Meirion Thomas, unul dintre putinii experti in astfel de proceduri.

Dupa ce Nott i-a cerut ajutorul profesorului englez, Meirion Thomas i-a raspuns in cateva minute, indicandu-i cei 10 pasi pe care mai tanarul medic trebuia sa ii respecte pentru a efectua o operatie de success, apoi s-a semnat: “E usor! Succes!”.

David Nott a urmat pas cu pas, toate instructiunile colegului: “Am simtit ca am un inger pazitor pe umar care imi arata ce sa fac. Am facut exact asa cum mi-a zis el”, a marurisit David. Impreuna cu colegii sai, chirurgul a reusit sa sfarseasca cu succes dupa trei ore, prima operatie de acest fel din viata lui, iar in acest moment, pacientul s-a recuperate foarte bine, mentioneaza CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.