Berea spatiala, rezultatul unui program indraznet de cultivare a orzului in spatiu, pe Statia Spatiala Internationala (ISS), care a durat cinci luni, a fost lansata in Japonia, informeaza Mediafax.

Bautura a fost obtinuta din orz cultivat la bordul ISS in 2006, iar la fabricarea ei au contribuit Academia Rusa de stiinte, o universitate japoneza si gigantul japonez din industria berii, Sapporo.

Producatorii au obtinut 100 de litri de bere, cu o concentratie de alcool de 5,5%. Totusi, berea nu a fost pusa in vanzare, chiar daca brandul Sapporo ofera spre degustare japonezilor cateva mostre din aceasta bautura, ca o tentativa de impulsio­nare a renumelui marcii.

'Nu mai exista nicio bere ca aceasta, deoarece ea a fost obtinuta 100% din orz.'


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.