Cel mai mare brad de Craciun din lume...care mai e si plutitor pe deasupra, a fost inaugurat in Rio de Janeiro. In ciuda ploii, mii de oameni s-au adunat sa urmareasca minunatul spectacol.
Mult asteptata inaugurare a fost presarata cu incredibile spectacole de lumini si artificii care au luminat ore bune cerul, colinde si cantece de Craciun, dulciuri, distractii si multe, multe emotii.

Petrecerea a devenit deja o traditie in oras. Desi montat din 1996, de abia in 2008 a reusit sa devina cel mai mare brad plutitor din lume, informeaza Ireport.

Anul acesta, organizatorii s-au gandit sa dea evenimentului o tema speciala, intitulata "Un cantecel de pace pentru Familia Braziliana". In varful bradului de peste 85 de metri, a fost pusa o stea inconjurata de doi ingeri pazitori, sugerand aceasta liniste si atmosfera de pace care ar trebui sa ne inconjoare de Craciun.

In fiecare sambata, la ora 21, localnicii din Rio de Janeiro vor putea sa se delecteze cu focuri de artificii, instalate pe o parte o "bradutului" de Craciun.

Si in Bucuresti a fost inaugurat anul trecut un brad urias, insa nu s-a ridicat la inaltimea celui brazilian. Millennium Bank a inaugurat pe 1 decembrie in piata Unirii cel mai inalt Brad de Craciun din Europa, inalt de 76 de metri. Bradul a avut opt etaje, un diametru de 26 de metri si a cantarit 290 de tone.

Se pare ca bradul nostru, pe cat de frumos a fost, a inregistrat si un grad de poluare pe masura. Compus din 2,4 milioane de beculete si 144 de panouri luminoase, acesta a inregistrat un consum de energie de 500-560 de KW pe ora, potrivit EcoMagazin.

Sa speram ca anul acesta oficialii se vor gandi sa ne faca o surpriza, dar cu un pom de Craciun nu la fel de mare si nu la fel de nociv mediului inconjurator. Un brad de Craciun simplu, dar care sa merite cei 10 ani de viata pe care trebuie sa-i astepte un bradut pentru a fi bun de impodobit.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.