Cafeaua preferata de romani ramane neagra, facuta la ibric. Sortimentele cappuccino si „3 in 1” se consuma doar la restaurant si in cafenele. Medicii recunosc beneficiile cafelei insa sustin ca excesele, pot dauna organismului. Ar trebui sa consumam cel mult trei cesti de cafea pe zi.

Dimineata in bucatarie, la pranz la birou sau dupa-amiaza in sufragerie, ceasca de cafea a ajuns sa fie un element nelipsit din decor. Ne-am obisnuit sa bem cafea cand iesim in oras cu prietenii sau la serviciu in pauza de pranz. Medicii specialisti spun ca savurarea unei cesti de cafea de trei ori pe zi poate fi benefica, insa in combinatie cu tutunul sau alcoolul poate avea efecte secundare nedorite.

Cafeaua romanilor este facuta dupa o reteta simpla: cafea naturala macinata, la ibric, cu zahar putin si fara lapte. Cei mai multi dintre consumatori spun ca prefera o cafea cu o tarie medie, potrivit unui studiu realizat anul trecut de Daedalus Consulting. Aproximativ jumatate dintre amatorii de cofeina spun ca beau o singura ceasca de cafea pe zi, iar 30 la suta savureaza cel putin 2-3 cesti zilnic.

Exista insa si bautori de cafea care fac excese: peste 10 la suta din cei care prefera cafeaua naturala si 9 la suta din “pasionatii” de cafea instant consuma mai mult de trei cesti zilnic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.