Femeile care prefera relatii in serie cu parteneri de sex opus au mai putine sanse sa se casatoreasca in comparatie cu femeile care au o relatie stabila cu un singur barbat. In plus, prima categorie de femei risca sa divorteze mult mai des si repede - se arata intr-un nou studiu publicat in aceasta luna de publicatia electronica "The Journal of Marriage and Family".
Daniel T. Lichter de la Universitatea Cornell si Zhen Chao de la Universitatea Ohio au analizat rezultatele unui recensamant realizat la nivel national in Statele Unite si au constatat ca relatiile de cuplu cu parteneri multipli sunt preferate de aproape 15%-20% din totalul femeilor celibatare chestionate de sociologici. Potrivit cercetarilor, aceste persoane provin din grupuri dezavantajate economic si social, in special cele cu venituri mici si cu un nivel scazut de educatie.

Relatiile de concubinaj prelungit se pare ca se destrama inainte de a fi finalizate prin casnicie, spre deosebire de persoanele care se casatoresc devreme si evita relatiile premaritale cu parteneri "in serie". De altfel, specialistii atrag atentia ca relatiile sexuale intamplatoare dezvolta tendinta spre adulter dupa casnicie. De altfel, viata de cuplu premaritala, cel mai adesea sub titlul oficial de logodna, a fost tolerata/acceptata de societatea moderna si este considerata o faza pregatitoare a celor doi parteneri pentru viata de familie (testarea compatibilitatii, a rezistentei relatiei in plan afectiv si a "potrivirii de caracter").


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.