Un nou studiu arata ca, desi primesc feedback doar o data la fiecare 12,5 milioane de mailuri trimise, generatorii de spamuri se aleg cu mii de dolari pe zi.
Dupa ce au reusit sa patrunda in marea retea de spamuri Storm, in decurs de o luna, cercetatorii de la universitatile californiene din Berkeley si San Diego au dezvaluit economia din spatele junk mailurilor, informeaza BBC News.

Pentru a putea evalua profitul, echipa IT a preluat o parte a retelei ce controleaza peste un milion de computere personale. “Cea mai buna metoda de a masura spamul este sa devii spammer”, au motivat cercetatorii in lucrarea lor. Ei au preluat controlul a 75.869 de computere-tinta, pe care le-au folosit pentru propriile campanii false. Echipa a derulat doua tipuri de astfel de campanii.

Una a imitat modul in care Storm isi raspandeste mesajele folosind virusi, cealalta a incercat sa-i ispiteasca pe useri sa viziteze un site farmaceutic fals si sa cumpere de pe el un stimulent pe baza de plante pentru cresterea libidoului. Site-ul a fost conceput astfel incat sa fie identic cu cele ale retelei Storm, insa trimitea inapoi un mesaj de eroare cand cumparatorii se apucau sa-si introduca datele cardului de credit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.